Ένα blog ενάντια στο χειρότερο δημιούργημα του Δεξιού Κράτους της προ του 1974 εποχής: του αριστερού ψευτοδιανοούμενου. Με άλλα λόγια, αυτού που μπορεί μεν να είναι βολεμένος του συστήματος αλλά που έχει το θράσος να υποστηρίζει ότι το πολεμά και που προβάλλεται ως στοχαστής. Βασικό χαρακτηριστικό του, η απουσία γραβάτας, η αξύριστη μάπα, η απέχθεια προς τη ντουσιέρα και, φυσικά, οι φουσκωμένες δεξιές τσέπες. antikoultouriaris@gmail.com

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Κοιτάξτε ποιος μιλούσε για νεποτισμό


"Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Μαΐου του 1950 και είναι γιος του βουλευτή Νικόλαου Αλαβάνου. Αδερφός του είναι ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Αλαβάνος και ο Γιάννης Αλαβάνος, πρόεδρος του ΤΕΕ ενώ παππούς του ο πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος της βουλής, Κωνσταντίνος Αλαβάνος."

Πηγή: wikipedia

Χάσαμε το μέτρημα. Πόσους συγγενείς έχει βολεμένους στο δημόσιο βίο αυτής της χώρας;

Πάντως, πέρα από αυτό, το βασικό είναι το ιστορικό κενό που υπάρχει στο "βιογραφικό" του μεταξύ πέρατος σπουδών του και εκλογής του ως ευρωβουλευτή το 1981. Τι έκανε τότε; Μα απλύ απλά εργαζόταν... κατεβαίνοντας σε διαδηλώσεις!

Ωραία δουλειά το αριστεριλίκι σε αυτήν την χώρα, τελικά. Έτσι δεν είναι; Τα βρήκε όλα έτοιμα, δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, τσέπωνε τους παχυλούς μισθούς ευρωβουλευτή/βουλευτή, όπου να' ναι θα ξεκινήσει να παίρνει και τη σχετική σύνταξη, έχει καμιά δεκαριά σπίτια και εκατοντάδες Ευρώ καταθέσεις και εσύ εργαζόμενε των 700 Ευρώ άκουγε τον να σε υποστηρίζει. Και φυσικά αν τα αναφέρεις όλα αυτά, εσύ που δουλεύεις για 700 Ευρώ από τα 22 σου και που μένεις στο νοίκι, αυτόματα καθίστασαι φασίστας!

2 σχόλια:

  1. Πράγματι...αχώνευτο αυτό το παιδί και ανεπάγγελτο. Αλλά για πες μας βρε αγία τριάδα της φοιτητικής ζωής...για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έχει ανάλογα στοιχεία, γιατί ακριβώς δεν βγάζεις μιλιά; Ναι, ξέρουμε...δεν τον πας μία, αλλά από την άλλη, μολονότι πληροί τις προϋποθέσεις (εντάξει, δεν είναι αριστερός...χέστηκε η φοράδα) δεν του αφιερώνεις ούτε 2 αράδες, έτσι για το καλό και για να χτυπηθεί η λαίλαπα των ανεπάγγελτων

    Ο άλλος ο γιος του Πλεύρη πάλι, ο Θανασάκης, τι ακριβώς επαγγέλεται; Ρίχνουμε ματιές στο βιογραφικό του (http://www.thanos-plevris.gr/biografika-stoixeia/i-poreia-toy-thanoy-pleyri.html), αλλά πέρα από τις σπουδές του δεν βλέπουμε πότε ακριβώς πήρε πηλοφόρι και μυστρί. Έπεσε από μικρό στα βάσανα της πολιτικής κι αυτό το κακόμοιρο και δεν πρόλαβε να χαρεί την εργατική πρωτομαγιά.

    Το άλλο πάλι το τρυφερό αγόρι, ο Κωστής Χατζηδάκης, που στο ερώτημα αν πρόλαβε να εργαστεί, απαντάει "είχα προτάσεις από διαφημιστικές εταιρείες –με υψηλή αμοιβή για την εποχή εκείνη–, αλλά δεν πρόλαβα, γιατί έγινα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ακολούθησε η Ευρωβουλή – οπότε η ρετσινιά που θα έχω πάντα και θα την επικαλούνται οι πολιτικοί μου αντίπαλοι είναι ότι είμαι ανεπάγγελτος", τι σας λέει;

    Να κάνουμε καμία συνολική λίστα, να τους κράξουμε συλλήβδην ή απλώς και πάλι θα καταθέσετε τις εμμονές σας κι αυτό ήταν όλο;

    Για τα πολιτικά τζάκια που ακολουθούν βασιλική ακολουθία, δεν θα πούμε τίποτα; Ξέρετε...το πλέον χυδαίο είναι η διπαίστωση πως ορισμένοι λειτουργούν ως μονομερώς κήνσορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανεπάγγελτος ναι, αχώνευτος καθόλου (τον χώνεψε για τα καλά ο Αλογοσκούφης στη Βουλή, στη συζήτηση για τον ΟΤΕ)

    Για τον Καραμανλή έχουμε πει πολλά, αλλά επειδή το μυαλουδάκι σου είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, δεν τα θυμάσαι. Αν είναι έτσι για τον Πλεύρη τότε είναι και αυτός ανεπαγγέλτος, πολύ απλο! Όπως επίσης και για τον αντιπαθέστατο ("τρυφερό";;;) Χατζηδάκη.

    ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ: Ο Αλαβάνος είναι αυτός που καλεί την "αγωνιζόμενη νεολαία" των 700 Ευρώ να κατεβαίνει στους δρόμους και που ουρλιάζει για τα δικαιώματα των "κακόμοιρων" μεταναστών. Όταν τα κάνεις αυτά και ταυτόχρονα είσαι βολεμένος και ανεπάγγελτος, είσαι πιο γλοιώδης από κάποιον ανεπάγγελτο μεν, που τουλάχιστον δεν παριστάνει τον Ρομπέν των Δασών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή