Ένα blog ενάντια στο χειρότερο δημιούργημα του Δεξιού Κράτους της προ του 1974 εποχής: του αριστερού ψευτοδιανοούμενου. Με άλλα λόγια, αυτού που μπορεί μεν να είναι βολεμένος του συστήματος αλλά που έχει το θράσος να υποστηρίζει ότι το πολεμά και που προβάλλεται ως στοχαστής. Βασικό χαρακτηριστικό του, η απουσία γραβάτας, η αξύριστη μάπα, η απέχθεια προς τη ντουσιέρα και, φυσικά, οι φουσκωμένες δεξιές τσέπες. antikoultouriaris@gmail.com

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ο "διανοούμενος" DocReason

Ένα από τα άτομα που στελεχώνουν το συντακτικό δυναμικό του leme-malakies, ο DocReason, αποφάσισε μια μέρα να κάνει τον ξύπνιο στους φίλους του στο blog. Όχι, δεν έγραψε κάποια δημοσίευση πάνω σε συνέδριο Φυσικής Στερεάς Κατάστασης, ούτε κάποιο άρθρο στο journal του ACM computing. Έκανε κάτι πολύ ανώτερο, κάτι που μόνο ένας με το δικό του τετραψήφιο δείκτη νοημοσύνης θα μπορούσε να είχε καταφέρει:

Α-νέ-λυ-σε μια πρωτοτάξια διαφορική εξίσωση!

Καταλαβαίνετε τι έκανε το άτομο; Βρήκε κάπου στο διαδίκτυο μια διαφορική εξίσωση που ανέλυε-δήθεν- την πληθυσμιακή παρουσία μεταναστών/Ελλήνων στην πατρίδα μας και έκατσε και ασχολήθηκε με δαύτην! Με μια Δ.Ε, δηλαδή, που είναι το πρώτο πράγμα που αναφέρει ο Γκαρούτσος που παίρνουμε στο 2ο εξάμηνο και που έχει το Βoyce-DiPrima ως λυμένη ασκησούλα στο 2ο κεφάλαιο, έτσι για να μπαίνουν τα πρωτάκια στο πνεύμα!

Μιλάμε για επιστημονική έρευνα όμως, όχι μαλακίες. (http://les-malakies.blogspot.com/2010/03/oh-noes-teh-mozlims-r-coming.html)

Και κάθεται ο τυπάς και αναλύει την ''έρευνα'' (της πλάκας βέβαια και αυτή) που έκανε ένας άλλος πάνω σε αυτήν την εξίσωση! Κάνει και "κριτική στο μοντέλο" παρακάτω, αναφέρει ότι το επαλήθευσε και ο ίδιος στο iThink! (λες και έκανε κανά πείραμα σε κύκλοτρο και βρήκε το ίδιο αποτέλεσμα!)

Παρακάτω ενημερώνει το ακροατήριο του που ανυπομονεί να ακούσει το αποτέλεσμα της μελέτης του, όπως αυτοί που έτρεχαν πίσω από τον Τομ Χανκς στο Φορεστ Γκαμπ σε εκείνο τον αυτοκινητόδρομο, ότι: "Η απάντηση είναι ένα εμφατικό ΌΧΙ" (στο αν το μοντέλο θα μπορούσε να προβλέψει τη σύσταση του πληθυσμού της Ελλάδας μετά από δεκαετίες).

Και κάθεται παρακάτω να "αναλύσει" το γιατί!!! Καταρχήν προφανώς και ένα στατικό μοντέλο της πλάκας που αποτελείται από μια πρωτοτάξια Δ.Ε. δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προβλέψει την πληθυσμιακή αναλογία ειδικά μάλιστα μετά από μια τόσο ευρεία χρονική περίοδο και όταν δεν ξέρουμε σε αυτό το άχρηστο κράτος που ζούμε πόσοι ακριβώς είναι οι νόμιμοι μετανάστες. Προφανώς και, όπως λέει πιο κάτω ο ψευτοδιανοούμενος, επειδή οι μετανάστες εχουν μικρό μέσο όρο ηλικίας αυτή στη στιγμή, ο ρυθμός γεννήσεων των οικογενειών τους είναι μεγαλύτερος από αυτό των Ελλήνων, κάτι που θα αρχίσει να "ξεφουσκώνει" τις επόμενες δεκαετίας (ενώ πολύ λανθασμένα ο ρυθμός θεωρείται σταθερός την εξίσωση). Αλλά, τελοσπάντων δεν είναι αυτό το θέμα μας αυτήν τη στιγμή. Το θέμα είναι ότι ένας κωμικός τύπος προσπαθεί να παραστήσει τον αναλυτή και είμαστε βέβαιοι ότι ακόμη και τώρα, βδομάδες μετά, κομπάζει στους υπόλοιπους αστείους τύπους του blog αυτού.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αντί απλά να πει ότι η μελέτη αυτή είναι μια μπούρδα, προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εθνολογικής αλλοίωσης από τους μετανάστες. Και το κάνει αυτό δίδοντας μια ΔΙΚΗ του γραφική αναπαράσταση των πληθυσμών (δήθεν με διορθωμένα στοιχεία, όπου η πλάκα είναι ότι στρογγυλοποεί κάργα τους αριθμούς κάτι για τον οποίο πριν είχε κατηγορήσει τον άλλο, ενώ δεν λαμβάνει υπόψη του το βασικό στοιχείο προβληματισμού: Ότι από παντού και καθημερινά εισβάλλουν στην χώρα μας μετανάστες (και δη νεανικής ηλικίας).

Αυτό άμεσα προσθέτει έναν αριθμό δεκάδων χιλιάδων ξένων* στον υπάρχοντα πληθυσμό (και δη στην πιο γόνιμη ηλικία, ήτοι ο ρυθμός για τον οποίο σας είπαμε προηγούμενα δεν θα αρχίσει να "ξεφουσκώνει" όπως θα αναμενόταν αν ο αριθμος των ξένων ήταν κλειστός, αλλά αντίθετα και ανάλογα με τον εκάστοτε αριθμό νεοεισερχομένων θα αργήσει να μειώνεται αλλα και θα μειώνεται με μικρότερη ένταση. Για να το υπεραπλουστεύσουμε αυτό, απλά θα σας πούμε ότι στον ετήσιο αριθμό προσαύξησης τους πρέπει να προστίθεται ο αριθμός αυτών που μπαίνουν μείον αυτών που καθ'οιονδήποτε τρόπο βγαίνουν από την χώρα. Αυτός και μόνο ο αριθμός αν είναι της τάξης κάποιων δεκάδων χιλιάδων, όπως πολύ υπεραπλουστευέμενα τονίζουμε, εκτινάσσει σε βάθος χρόνου τον συνολικό τους αριθμό, αν υποθέσουμε ότι τώρα είναι γύρω στο 1 εκατομμύριο (αν ήταν 100 εκατομμύρια δηλαδή, δεν θα ήταν άξιο σχολιασμού αυτό)

Στην προτελευταία του παράγραφο (βλ.σχόλιο), βέβαια, ψιλιάζεται την μαλακία του αυτή και προσπαθεί να απεμπολίσει το εύρος της, βρίζοντας έναν σχολιαστή που αναφερθηκε στην περαιτέρω είσοδο νέων μεταναστών, αλλά δεν κάνει τον κόπο να ασχοληθεί (εντάξει μέχρι μια πρωτοτάξια Δ.Ε φθάνουν οι γνώσεις του) με το γεγονός αυτό.


*Λέμε δεκάδες χιλιάδες γιατί στην ουσία κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι αυτοί. Δημοσιεύτηκε ένας αριθμός της τάξης των 120000 ξένων πριν 1 χρόνo σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex ότι εισήλθαν εκείνο το έτος στην χώρα και συνελλήφθησαν. Προφανώς κάποιοι οικοιωθελώς γυρνούν στις χώρες τους και κάποιοι -ελάχιστοι- καταφέρνουν να διαφύγουν προς την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ υπάρχουν και οι (δυστυχώς λίγοι) απελαθέντες. Τα στοιχεία αυτά τα αναφέρει και ο ψευτοδιανοούμενος πιο κάτω και τρομάζουμε μόνο στη σκέψη ότι σύμφωνα με τον οργανισμό ένας στους τρεις που μπαίνει μόνο, συλλαμβάνεται. Ωστόσο, δεν υιοθετούμε αυτόν τον τεράστιο αριθμό γιατί είναι πολλοί αυτοί που γυρνούν οικοιοθελώς πίσω και δεν καταγράφονται πουθενά. Ως εκ τούτου δεν καθορίζουμε συγκεκριμένο αριθμό, λέμε πολύ χοντρικά κάποιες δεκάδες χιλιάδες και σας αναφέρουμε ποιοτικά τι θα σημαινε κάτι τέτοιο στο τελικό αποτέλεσμα.


Συντάκτης: Antikoultouriaris |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου